Sala de evenimente Hotel Opal Cluj
Design interior restaurant si sala de evenimente in cadrul Hotel Opal Cluj.
Interiorul spatiului prezentat in imaginile alaturate este rezultatul extinderii prezentului restaurant al hotelului Opal din Cluj-Napoca. Avand dimensiuni generoase, acesta a fost impartit in zone distincte, dar a fost tratat ca un intreg in dezvoltarea conceptului, rezultatul final oferind un spatiu complet nou, ce ofera o atmosfera eleganta contemporana.
Dorinta a fost ca functional, restarantul sa fie folosit nu doar ca un serviciu adiacent hotelului, ci si pentru organizarea evenimentelor festive, de celebrare; devenind el insusi un element cu insemnatate in randul spatiilor din categoria sa din cadrul orasului.
Stilul abordat este clasic contemporan, creand o atmosfera eleganta, pastrandu-se elementele defiinitorii ale acestui stil - simetria, ordinea in compozitie, opulenta data de materiale si lumini, dar domolite de texturi si culori moderne. Spatiul a fost oarecum impartit in 3 zone mari, zona de mese predominanta, central - cea a ringului de dans flancata de zona scenei si de masa de prezidiu, si lateral zona de bar lounge.
Zona de bar lounge este tratata in stil modern, s-au folosit culori mai inchise, spre exemplu mobilierul de sezut - canapelele si fotoliile - are linii simple, forme riguroase, imbracate in piele maro inchis.
In spatele barului, peretele capat de perspectiva este finisat in beton aparent, iar barul in sine este imbracat in lemn de culoare inchisa.
Fiind un spatiu larg, desi impartit in aceste trei zone, s-au creat doua linii de baza ce s-au tratat identic pe intreaga suprafata a incintei: podeaua si tavanul. Podeaua este finisata cu mocheta de culoare cafenie, amintind inclinatia catre stilul contemporan, iar tavanul este impartit in cadrane cu scafe iluminate abundent, si elegant imprejmuite de profile clasice; cadrane ce pun in valoare corpurile de iluminat: candelabrele. Candelabrul in sine este un obiect folosit in incaperile amenajate in stil clasic, dar aici s-au folosit unele cu linii simple, fine, din zona stilului contemporan.
Atmosfera generala in aceasta zona este una mai sobra, fiind un spatiu destinat preponderent clientele de gen masculin, dar se incadreaza foarte subtil in intregul spatiu al restaurantului prin culorile finisajelor de pe pereti, si ale celor doua elemente de baza din incinta: podeaua si tavanul.
Zona de mese si de dans fac parte din acelasi ansamblu, designul propus creand o zona unitara. Intreg spatiul este de asa natura proiectat si amenajat, incat el singur, nepopulat, inspira eleganta si spiritul de sarbatoare al evenimentelor ce urmeaza a fi organizate aici. Este scaldat intr-o lumina calda generala, fie ea artificiala - data de corpurile de iluminat, fie naturala - din zonele mari vitrate, fie redata de materialele folosite - toate colorate in nuante de crem, bej, griuri calde si alb. Stalpii au fost imbracati in panouri si profile clasic contemporane, iar pe pereti au fost aplicate panouri decorative, incadrate in profile clasice, paouri cu modele organice, ce se imbina perfect cu forma circulara a meselor, sau cu linia fluida a draperiilor din dreptul zonelor vitrate.
Si acum va prezentam conceptul de la care a plecat amenajarea
|