ico_facebookico_pinterestico_houzzico_youtubeico_behance

Design pentru clădiri înalte

 

Rolul principal pe care îl are fiecare centru medical, fie că este spital, clinică, casă de îngrijire a bătrânilor sau cabinet particular, este acela de a furniza pacienţilor diagnosticele corecte, tratamentele şi supravegherea atentă a cadrelor medicale de specialitate.
Cercetările din ultimii ani privind sistemul de sănătate privind modul de tratare a pacienţilor arată că tot mai mulţi dintre ei optează pentru tratamente în clinicile private sau cele din afara ţării. Motivul este unul destul de evident: pacienţii vor servicii medicale de o calitate superioară! Acestea sunt oferite atunci când tehnologia, experienţa şi competenţa cadrelor medicale se îmbină într-un mod armonios cu ospitalitatea centrului.
Designerii şi arhitecţii vin în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră, pacienţi şi cadre medicale, şi aduc idei şi soluţii pentru problemele identificate în sistemul sanitar de azi din ţara noastră.
Mai jos vă prezentăm concluziile la care am ajuns:
SALA DE AŞTEPTARE / RECEPŢIA
Timpul este uneori cel mai mare inconvenient atunci când vine vorba despre sănătatea noastră, mai ales când suntem obligaţi să aşteptăm pentru anumite rezultate medicale sau consultaţii. Designerii aduc zonelor de aşteptare elemente care să facă pacienţii să se simtă cât mai confortabil, astfel încât aşteptarea să devină mai plăcută. Iată câteva imagini cu sugestiile noastre:

Statisticile spun că 70% din populația lumii va trăi în mediul urban până în anul 2050. Nu e de mirare că un numar tot mai mare de clădiri înalte este deja în stadiul de planificare sau construcție pentru a face față acestei cereri. În România numărul de clădiri înalte (peste zece etaje) este în creștere. Cluj Napoca nu face exceptie. 

 

hepta-2532996

 

Date interesante despre tendințele manifestate la nivel global în domeniu construcției de turnuri înalte

Percepția oamenilor despre turnurile înalte variază foarte mult pe glob. În Orientul Mijlociu, a locui și a lucra la un nivel tot mai înalt a devenit o aspirație pe scară largă, în timp ce în Marea Britanie a durat mai mult până au fost acceptate clădirile înalte.

Clădirile de tipul zgârie-nori permit spațiului să fie folosit la maxim în zonele cu populație foarte densă, minimizează extinderea urbană, reinventează orizontul orașului și satisfac fascinația oamenilor legată de clădirile înalte. 

Știința designului clădirilor înalte evoluează rapid astfel încât cererea să fie satisfăcută. În timp ce structurile devin mai înalte și dezvoltă o geometrie tot mai complicată, inginerii de structură sunt provocați tot mai mult să depășească limitele posibilului.

 

b078aa672b6da662aaa209b37d87e965

 

Top cinci metropole cu cei mai mulți zgârie-nori

1. Shanghai, China: 141 de zgârie-nori construiți din 1988 până în prezent, include și Shanghai Tower, a doua cea mai înaltă clădire din lume (632m)

2. Tokyo, Japonia: 145 de zgârie-nori construiți din anul 1963 până în prezent.

3. Dubai, Emiratele Arabe Unite: 176 de zgârie-nori, cu o medie de aproximativ 10 clădiri contruite într-un an, incluzând cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa (828m)

4. New York, SUA: 257 de zgârie-nori. Cu 10 сlădіrі саrе аu dеţіnut fіесаrе tіtlul dе „сеа mai înаltă сlădіrе dіn lumе” la un mоmеnt dаt, se роаtе ѕрunе сă Nеw York еѕtе o metropolă al cărei nume este sinonim cu zgârie-norii.

5. Hong Kong, China: 317 de zgârie-nori

 

American_Copper_Buildings_(c)_Max_Touhey

Cea mai înaltă clădire din România

Compania Iulius, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, demarează lucrările la al patrulea imobil dintre cele șase pe care le va include proiectul mixt Openville. Cu o înălțime de 155m și 27 de etaje, United Business Center (UBC) va fi cea mai înaltă clădire de birouri din țara noastră.

Proiectul se construiește în proximitatea Iulius Mall Timișoara și va avea 130.000 mp de spații de birouri. Termenul estimat de livrare pe piață pentru UBC este ultimul trimestru din 2019, conform Profit. UBC va avea o suprafață construită de peste 74.900 mp și va îmbina spațiile moderne de birouri cu cele de retail.

Inginerii dezvoltă constant felul în care sunt folosite materialele în construirea clădirilor înalte. Fie că sunt materiale tradiționale, precum oțelul sau cimentul, sau unele noi, ca fibra de carbon, aceștia încearcă să le încorporeze într-un mod în care clădirile să fie nu doar mai rezistente, dar și mai eficiente. Materialele mai ușoare și mai rezistente permit reducerea greutății totale a clădirii, a încărcăturii din fundație și totodată, clădirea devine mai viabilă din punct de vedere economic.

Sunt anumite considerente de care trebuie ținut cont, și anume: vântul și mișcarea aerului la diferite nivele ale atmosferei și efectul temperaturilor extreme. 

Designul exterior începe să fie tot mai provocator, ajungând să imite deseori obiecte sau chiar personalități din filme, sau desene animate precum: forma piramidei, a unei flori, pixeli sau altele. 

Fiind clădiri de tip office, rezidențial sau hotelier, designul interior diferă în funcție de destinația acesteia, însă trendul rămâne același: stilul modern, minimalist. Îmbinarea dintre lemn și metal sau beton, mobilierul minimalist, catifeaua, pielea, pereții „verzi”, petele de culoare (de exemplu, un perete de accent, o piesă de mobilier, decorațiuni, perdele sau altele). Toate acestea sunt trăsături ale stilurilor regăsite în designul interior din incinta clădirilor înalte.

 1

 

 

Surse foto:

Poza 1: https://www.descopera.ro/dnews/15650519-cel-mai-ciudat-zgarie-nori-din-thailanda-cladirea-pixel-care-pare-incompleta

Poza 2: https://www.vice.com/ro/article/9awnj7/o-oaza-futurista-peste-zgarie-nori

Poza 3: https://www.archdaily.com/895744/ctbuh-reveals-best-tall-building-worldwide-and-winners-of-2018-tall-building-awards/5b1557aaf197cc588d000234-ctbuh-reveals-best-tall-building-worldwide-and-winners-of-2018-tall-building-awards-photo

Poza 4: http://tvrmoldova.md/sci-tech/in-2017-au-fost-construiti-cei-mai-multi-zgarie-nori/

 

 

 

Vizualizare 3D Cluj. Servicii

vizualizare 3d, perspective 3d, animatie 3d, proiectare 3d, modelare 3d, randari 3d, vizualizare arhitecturala, prezentare 3d,  proiectare case 3d, proiectare mobila 3d 

Design interior Cluj Napoca. Servicii:

design interior casa vila, amenajare apartamente, proiect design hotel, design interior restaurante baruri, amenajare birouri, design magazin, design interior showroom, amenajare spatii publice, amenajare stand expozitii, design interior mall, design interior mobila, design interior living room, proiecte gradini, proiecte mansarda, design interior bai, design interior bucatarie,design interior birouri, design fatade, amenajari terase exterioare, design interior dormitoare, amenajare SPA, design camera copii.
Produced by Eurobit Media Copyright 2010 Evosign Design Interior | toate drepturile rezervate