ico_facebookico_pinterestico_houzzico_youtubeico_behance

Design interior stil modern contemporan

semineu_micaDesignul interior contemporan, cunoscut si sub numele de stil modern, poate parea un stil confuz, fara trasaturi ferme si greu de diferentiat de alte stiluri de design contemporane. Acest stil se numeste mdern contemporan in primul rand pentru ca a inglobat numai trasaturile de design specifice sfarsitului de secolul XX, spre deosebire de alte stiluri contemporane care mai pastreaza si elemente din stiluri de design ale inceputului de secol XX si chiar ale secolului XIX.

Stilul contemporan este definit prin linii clare ce creeaza o atmosfera relaxanta, spatii deschise, culori neutre si elemente si materiale inspirate din natura.

Decorul se bazeaza in stilul contemporan mai mult pe materiale si textura decat pe culoare, pentru a crea un punct de interes spatios si vizionar. Granitul, lemnul si ratanul in combinatie cu metalul se pot folosi pentru o bucatarie in stil contemporan.

Cea mai atragatoare calitate a stilului modern este accentul pus pe spatii deschise. Spatiul poate fi accentuat vizual, in cazul in care nu beneficiati de o incapere mare, cu ferestre mari prin care lumina sa fie lasata sa patrunda in voie. Accesoriile atent alese sunt foarte importante in orice decor. Pentru un decor contemporan va recomandam picturile abstracte sau sculputurile. Pastrati in toate incaperile liniile simple si culorile neutre ale stilului contemporan, plasand doar din loc in loc ca puncte de interes mici pete de culoare in accesorii sau picturi abstracte.

Stilul de amenajare modern se caracterizeaza prin linii curate si suprafete fine, fara detalii complicate. Insa, acest lucru nu inseamna ca o locuinta amenajata dupa principiile acestui stil trebuie sa aiba o infatisare rece, sterila si rigida. Prea multa lume considera ca o incapere moderna ofera imaginea unui spital, prin suprafetele albe si clare. Acest lucru insa nu este adevarat. Design-ul contemporan se joaca cu lumina si culorile, formele si functiunile. Stilul de azi este o imbinare de elemente confortabile, locuibile care creeaza o senzatie sofisticata si proaspata.
Pentru a reusi sa realizati o asemenea infatisare a interiorului, incepeti prin a incorpora urmatoarele cinci elemente de baza: culori, accente metalice, texturi, lemn si corpuri de iluminat.

Stilul modern se potriveste atat pentru birouri si magazine, cat si pentru mansarde, apartamente sau case. O casa amenajata in stil contemporan poate fi linistita si comfortabila. Pentru a ajunge la acest stil este important sa respectati niste reguli de baza. Simplitatea, subtilitatea, texturile si liniile clare va ajuta sa definiti corect stilul modern. Trebuie sa va concentrati pe culoare, spatiu si forme.

Culorile stilului modern sunt neutre, albul si negrul sunt principalele culori. Aceasta paleta de culori este completata de accente de culori vii si puternice. Negrul este deseori folosit pentru pardoseli. Pardoselile sunt confectionate din lemn, gresie sau vinyl. Daca peretii si ferestrele sunt vopsite in pasteluri sau in culori tari, atunci decoratiunile trebuie sa fie in culori neutre. Detaliile arhitecturale, tavanele inalte, ferestrele simple, si formele geometrice sunt foarte importante. Spatiul contemporan nu este aglomerat, piesele de mobilier si decoratiunile sunt putine, dar sunt foarte bine puse in valoare.

Poate vi se pare ciudat, dar stilul modern se foloseste de elementele structurale ale casei: conductele de incalzire/aerisire, tevile sau caramizile sunt lasate la vedere. Interioarele se limiteaza la combinatii tone-sur-tone, cu palete de brun, crem si alb pur. Pete puternice de culoare se regasesc adesea pe zone de pereti, covoare si obiecte de arta.

Iluminat design-ul corpurilor de iluminat le transforma in obiecte de arta de sine statatoare. Lampile au linii drepte si finisaje metalice.

Mobilierul piese cu linii curate, siluete fine, suprafete fara sculpturi sau ornamente. Lemn in culori deschise, artar sau paltin, cu accesorii din vitralii, otel, nichel sau crom. Mobilierul trebuie sa aiba forma geometrice. Tapiteria este neagra, alba sau alte tonuri neutre si este confectionata din fibre naturale. Materialele au un aspect natural: piele, lana, bumbac, matase, iuta si sunt texturate. Piesele de mobilier sunt simple, fara curbe sau elemente decorative. Canapelele, scaunele si fotoliile sunt si ele simple, fara niciun fel de elementdecorativ. Pernele trebuie sa aduca ceva culoare si trebuie sa aiba motive geometrice.

Tesaturile naturale, cum ar fi matasea, lana sau bumbacul, sunt folosite pentru aspectul texturii si al nuantelor neutre. Totusi, modele viu colorate sunt intalnite in covoare sau perne.

Vizualizare 3D Cluj. Servicii

vizualizare 3d, perspective 3d, animatie 3d, proiectare 3d, modelare 3d, randari 3d, vizualizare arhitecturala, prezentare 3d,  proiectare case 3d, proiectare mobila 3d 

Design interior Cluj Napoca. Servicii:

design interior casa vila, amenajare apartamente, proiect design hotel, design interior restaurante baruri, amenajare birouri, design magazin, design interior showroom, amenajare spatii publice, amenajare stand expozitii, design interior mall, design interior mobila, design interior living room, proiecte gradini, proiecte mansarda, design interior bai, design interior bucatarie,design interior birouri, design fatade, amenajari terase exterioare, design interior dormitoare, amenajare SPA, design camera copii.
Produced by Eurobit Media Copyright 2010 Evosign Design Interior | toate drepturile rezervate